Organic Farmer & Winemaker Faces Jail Time for Refusing to Spray Pesticides?!

by apollosolaris

Emmanelle

The French agriculture ministry is prosecuting Emmanuel Giboulot, an organic winemaker, for failing to apply insecticide to his vines. The ministry wants insecticide to be sprayed to control the leafhopper Scaphoideus titanus—believed to be responsible for the spread of the grapevine disease—but Giboulot believes the pesticide is ineffective and damaging to pollinating insects such as bees, and insists the disease can be fought via more natural means.

Emmanuel Giboulot appeared before a judge in the city of Dijon on Monday after defying an official order to treat his vineyard against an insect suspected of transmitting a devastating plant disease, and risks six months in jail for failing to take preventive measures against a bacterial vine disease. He was fined €1,000 for putting neighboring vineyards at risk. The court’s final verdict will be announced on April 7.

SEE MORE AT:

Pesticide-residu in 90% niet-biologische wijn..!

2013 © WantToKnow.nl

x

Pesticide-residuen werden gevonden in het grootste deel van de 300 geteste Franse wijnen, aldus wetenschappers die het wijnonderzoek deden.  Dat betekent dat slechts 10% van die wijnen, schoon waren van elk chemisch middel, dat tijdens de druiven/wijnbehandeling wordt gebruikt. Pascal Chatonnet en het ‘EXCELL-laboratory’ in Bordeaux testen de 300 wijnen uit de wijnoogsten van 2009 en 2010 uit de Bordeaux, de Rhone, en een groter deel van de zuidelijke Aquitaine regio, inclusief appellation-wijnen, zoals de ‘Madiran’ en de ‘Gaillac’.

Toegestane wijntoevoegingen.. Daarbij ging het té vaak om het eindresultaat van de wijn, in plaats van de werking op de mens en het milieu.

 

images (32)

 

@Apollo Solaris

I AM God’s Divine LOVE in Action I AM God’s Divine WILL and POWER in Action. I AM God’s Divine WISDOM and INTELLIGENCE in ACTION. and I intend to bring PEACE, Love and Light to BALANCE the powers in the world – NOW! I AM APOLLO SOLARIS

 APOLLOSOLARIS.COM